Zangeres in de zorg

Willeke Zingt Liedjes vanuit het hart

Willeke Zingt is bekend geworden door mijn filmpje dat in 2017 viraal ging op Facebook, ik zong Spiegelbeeld voor een lieve dame met dementie en ze was helemaal ontroerd… Het filmpje is onderaan de pagina te zien!

Dat is mijn basis, ik wil meer dan alleen een mooi liedje zingen, ik wil de mensen raken! Ik heb inmiddels ruim 14 jaar ervaring met optreden voor ouderen en heb mij de afgelopen 5 jaar gespecialiseerd in het zingen voor mensen met dementie.

Met ‘Willeke Zingt’ neem ik de mensen mee naar een stukje theater van vroeger. Een afwisselend programma waar naast bekende meezingers van bijvoorbeeld Willeke en Willy Alberti ook swing nummers van Elvis Presley en mooie ‘vergeten’ luisterliedjes te horen zijn. De liedjes worden afgewisseld met leuke anekdotes en weetjes over vroeger. Met mijn mooie warme stem en uitstraling neem ik mensen mee naar die gezellige ouwe tijd. Mijn stem wordt ook wel een combinatie van Jenny Arean en Jasperina de Jong genoemd!

Deze voorstelling voor ouderen duurt 1 uur (zonder pauze) òf speciaal voor mensen van bijvoorbeeld pg die al wat verder in hun dementie proces zijn 2x een 1/2 uur in de verschillende woonkamers, in hun eigen vertrouwde omgeving. Ik breng een professionele geluidsbox mee, welke op een accu werkt en zing onversterkt of met microfoon als dat nodig is. Dit is voor een groep van maximaal 50 personen, zo kan ik iedereen ook écht aandacht geven. Een extra woonkamer boeken of meerdere voorstellingen op een dag is mogelijk! 

Ik treed op in heel Nederland en zing met begeleidingsbanden die onder andere door de pianisten Bert van den Brink en Camiel Verhoeven zijn ingespeeld.

Willeke Zingt:  Speciaal voor ouderen met dementie – pg – somatiek

Muziek raakt je, zeker als je er zelf niet meer naar toe kan. Daarom kom ik naar de mensen toe! Speciaal voor deze doelgroep, zorginstellingen en verpleeghuizen, is er de optie voor 2x een 1/2 uur in de verschillende woonkamers, in hun eigen vertrouwde omgeving. Op deze manier kan ik de mensen persoonlijk er bij betrekken, echt contact maken, waardoor er veel reacties kunnen los komen. Familieleden zijn voor mij dan ook altijd zeer welkom om een voorstelling en mogelijke reacties mee te maken.

Tip: Er zijn verschillende fondsen, zoals het Ouderenfonds, Het Prins Bernard Cultuur Fonds en het Oranjefonds, die mogelijk iets voor jullie zouden kunnen betekenen!

“Wat muziek bij mensen met dementie doet heeft Willeke laten zien. Zij heeft met haar prachtige stem en haar vrolijke uitstraling de mensen liefdevol benaderd. Ze zingt herkenbare liedjes en tovert daarmee een lach en een traan op menig gezicht. Haar repertoire is veelzijdig en hoe geweldig is het als er spontaan een mevrouw tijdens het zingen naar haar toeloopt en zegt I love you!.

Het filmpje van mij dat in 2017 viral ging op Facebook:

Mocht je iets groters zoeken, www.theatergroepmooiweer.nl, waar ik ook deel van uitmaak, is dan een aanrader! Nostalgisch interactief theater voor ouderen!